Ulike metoder for ugressbekjempelse

Det finnes et antall tradisjonelle metoder for ugressbekjempelse. Deriblant å fjerne for hånd, fjerne med hakke, bruke kompost osv. Det beste er å kombinere flere ulike metoder og å bekjempe på rett tidspunkt.

Ugressmiddel kombinert med tradisjonelle måter som å grave og kompostere, gir oftest best resultat. Ugressmiddel gir vanligvis lettvint bekjempelse, og er i mange tilfeller det absolutt mest tidsbesparende og prisgunstige alternativet i krigen mot ugress.

Det finnes i hovedsak fire metoder, og en del ugressmiddel kombinerer flere av dem.

1. Ugressmiddel som reagerer ved kontakt
Hurtigvirkende middel som virker overfladisk på store områder av ugress, gjør at ugresset visner og tørker bare noen dager etter behandling. Utmerket for å bekjempe ettårig ugress.

2. Ugressmiddel som virker systemisk
Absorberes av blad eller røtter og kommer inn i plantesaften og spres på denne måten rundt i hele planten. Det dreper ugresset fullstendig, inklusive røttene, på noen uker og passer både til ettårige planter og stauder.

3. Ugressmiddel med residualvirkning
De forblir aktive i jorden og trenger inn i røttene på ugress som begynner å gro og vokse. De hjelper dermed til å forebygge at nye flerårige og ettårige arter av ugress kommer tilbake, og beskytter ofte i flere måneder i strekk.

4. Ugressmiddel med selektiv virkning
Utrydder bare visse typer planter og skader ikke de andre. De kan drepe ugress uten å skade de plantene i nærheten som du vil beholde. Disse midlene passer spesielt godt til behandling av plen der middelet angriper bredbladet ugress uten å skade gresset.