Noen tips om ugressbekjempelse

Ugressbekjempelsesmiddel er mest effektivt når ugresset er i vekst, vanligvis i perioden mars – september.

Det finnes da en større flate som kan absorbere bekjempelsesmiddelet. Det er ikke hensiktsmessig å sprøyte når det er vind eller når ugresset ikke holder på å vokse. Vann overflaten en eller to dager før du bruker ugresskjempelsesmiddel i tørre perioder.

Bruk ugressbekjempelsesmiddel når det er vindstille for å unngå at planter som du vil beholde, sprøytes. Når du sprøyter nær en plante som du vil beholde, dekker du denne med papp som beskyttelse, eller setter store avklipte brusflasker uten bunn over ugresset og sprøyter ned i disse.

Hvis du tenker å plante nytt på en flate som er sprøytet, så bruk et biologisk nedbrytbart bekjempelsesmiddel. Disse kan også brukes for å rense en grønnsakshage før planting eller såing.

Knus stilkene på kjerringrokk før du sprøyter. Dette bryter ned den vokslignende overflaten og bekjempelsesmiddelet kan lettere trenge inn.

Om klatrende ugress har viklet seg rundt andre plante i hagen, snurrer du dem forsiktig opp (uten å skade dem du vil beholde), og når ugresset senere ligger i en haug på bakken, sprøyter du det med et ugressbekjempelsesmiddel.

Barn og husdyr behøver ikke holdes borte fra den behandlede flaten når ugressmiddelet har tørket. Alle Bayers ugressbekjempelsesmiddel er godkjente og kan brukes i private hager.

Når det gjelder gress-spisende husdyr, f.eks. marsvin, kaniner og skilpadder, er det best å holde dem borte til ugresset er dødt. Dette for at noen ugressbekjempelsesmidler kan føre til at ugress som smaker vondt blir velsmakende og omvendt.

Pass på at du velger det middelet som passer best, og i riktig mengde for det du skal gjøre. Klar-til-bruk sortene er enkle å bruke; ingen dosering eller blanding behøves. Velg 1-liters flasker for mindre områder eller til spesifikke ugresstyper. For større områder finnes det konsentrat som er en ren, enkel og prisgunstig metode der du blander middelet med vann i den mengde som står på pakningen, i en vannkanne eller trykksprøyte.