Etter første snøfall

Snøen legger seg stille som pudder av sølv og krystall over planter og trær. Planlegg hagen så den blir vakker om vinteren også.

Det finnes et liv etter sommeren, også for hagen. Når blomstene hviler i jorden, er det ikke farge, men snarere form, kontrast og dekorative detaljer som skaper dynamikk og skjønnhet i uterommet.

Planlegg gjerne vinterhagen allerede ved innkjøp av planter. Eviggrønne og vintergrønne vekster er fin bakgrunn til sommerblomstene, men de skaper også en stemningsfull hage om vinteren. Grønne hekker gir romfølelse og danner vakre, mørke kontraster mot hvit snø.

Bland høyt og lavt og miks inn former som rundklippede buksbom, markdekkende einer og glattbladet tuja. Flytt om på krukker og sittegrupper for å skape nye stilleben og blikkfang. Hvitt i hvitt skaper en skjør følelse i vinterhagen, og får lyse hagemøbler til å ligne isskulpturer. I snødekte bed og krukker blir selv de enkleste dekorasjoner vakre. Ubehandlet tre, rust, sink og flettet pil er vakkert sammen med snø. Så ta ut gamle hagedekorasjoner som star gjemt bakerst i en bod, og gi dem et nytt liv i hagen om vinteren.

Ved å plante partier med beskyttende bartrær som du kan formklippe, og å fylle på med vintergrønne vekster og prydgress, får du en vakker og spennende hage året rundt.