Derfor får du maur inne, og så fort blir du kvitt dem

Du vet den første vårsola? Den som for alvor lar deg vite at sommeren ikke bare er en fjern drøm. Den lokker maurene frem fra sine vinterdvaler dypt nede i frostfrie lommer i jorda. Og gjett hva? De er sultne!

Fest på kjøkkenet
Finner de ikke mat ute i naturen, kan de finne på å invitere seg selv inn på kjøkkenet ditt. Finner de noe de liker, inviterer de likesågodt hele slekta på buffét. Og så har du det gående. Men før du dundrer løs med maurmiddel i øst og vest, kan det være lurt å ta en titt på hvordan de kommer seg inn i boligen din.

Bli kjent med husgjestene
De kan nemlig komme inn gjennom sprekker i grunnmuren, gjennom lufteluker eller under døra. Nesten ingen sprekk er for liten for en bitteliten sukkermaur, som er de vanligste husgjestene. Prøv å bevare roen, og se etter rusk som maurerne etterlater seg på sin desperate jakt på mat. Hold øye med stiene deres, og finn ut hvor de ferdes. Når du kjenner dem bedre, er du også sterkere rustet når du går til motangrep.

Effektive midler
En populær måte å håndtere innendørs maurproblemer på er å drysse et pulver der dyrene oppholder seg. Det virker slik at maurene får det på seg, og frakter giften tilbake til reiret. En annen variant er såkalte åtebokser. De egner seg godt hvis du er urolig over at små barn og husdyr skal få i seg giften. Boksene inneholder en søt sirup iblandet et effektivt maurmiddel som arbeidsmaurene blir overlykkelige over å finne. Så lykkelige blir de, at de frakter det tilbake til dronningen i reiret. Og når hun dør, dør hele reiret.

Jungeltelegrafen
Når du først er i gang med å forgifte maurene, kan du like gjerne få dem til å forstå at de er uønsket for alltid. Den mest effektive metoden for å forhindre at de kommer tilbake inn i huset ditt er grundig renhold. For det første bør du oppbevare mat slik at de ikke har tilgang på så mye som en liten brødsmule. Og videre blir maurene riktig forvirret dersom du vasker med grønnsåpe på stiene deres. De etterlater seg nemlig en duft langs stien som andre maur benytter seg av på jakt etter mat. Fjerner du jungeltelegraf-lukten, mister de ferten av denne ‘sladrestien’.