Gjødsel

Planter

Stell

Mer om Barlind plante

Art: Taxus baccata
Familie: Taxaceae


Sesong: Barlind
Barlinden er vakker i hager og har blitt brukt til hekker i hundrevis av år. De anses å være de beste ettersom de danner høye grønne murer, effektive avdelere og beskyttelse mot vind året rundt. De er vekkert mørkegrønne og kan lett formklippes. De lange smale barene sitter i doble rader, og det finnes han- og hunplanter.

Den vanlige barlinden, Taxus baccata, brukes i hekker.Taxus baccata Fastigiata eller irlandsk barlind er høy og pilaraktig med tettsittende oppover-rettede susende greiner, og de kan bli 4,5 meter høye.

Taxus baccata Fastigiata Aureomarginata har gule barspisser. Semperaurea vokser langsomt og er mellomstore med rikt gult bladverk. Rependans er en lavtvoksende busk med lange greiner som brer seg ut, og som trives like bra i sol som i skygge.

Hvordan man planter: Barlind
Barlind er mer hardfør enn de fleste bartrær og tåler å stå i full skygge. Det som er viktig, er at jorden er veldrenert, for de tåler ikke vannsyk jord, spesielt om vinteren. Bland ned mye organisk materiale når du planter dem for å gi dem en best mulig start.

Når man planter en barling skjærer man bort sideskudd, slik at de kan stå på rad nær hverandre og nederste delen av planten bør være litt bredere enn den øvre. Klipp ikke toppene før hekker har blitt litt høyere enn du vil ha den. Beskjæring er enkelt; trim når som helst på året, men hard beskjæring skal ikke skje før til vinteren når planten er i sin hvileperiode. Barling «tilgir» hard beskjæring og skyter nye skudd fra de eldste delene.

Formering av barlind
Ta halvmodne stiklinger sent om sommeren. Bruk de som vokser rett opp, for de er sterkest. Men du må være tålmodig da barlind vokser langsomt.